מתכון לפסח: תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים.
באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט".
מתכון לפסח: תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים.
באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט".
החומרים:
2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות 'סנפרוסט', מופשרות (800 גרם)
למלית:
250 גרם בשר כבש, טחון
250 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
1/2 כוס עשבי תיבול, קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה)
1/4 כוס צנוברים קלויים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, גרוס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס מים
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור, גרוס
לטיגון:
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמן קנולה
מיץ לימון להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
* לממולאים: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. ממלאים את תחתיות הארטישוק תוך יצירת גבעה קטנה של מלית, מהדקים היטב וטובלים את הצד הממולא בקמח.
* מחממים שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים את הממולאים כשצידם המקומח כלפי המחבת ומטגנים כ-2 דקות עד הזהבה.
* לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד התרככות.
* מוסיפים מים, יין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (מפלס הנוזלים בסיר צריך להיות בגובה של כ-1/2 1 ס"מ, במידה והוא נמוך מכך מוסיפים מעט מים).
* מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, כשצד המלית פונה כלפי מעלה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.
לפני ההגשה מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון על הממולאים.