מתכון לשבועות: שנק בריוש גבינות ואנטיפסטי
באדיבות: רולדין.
מתכון לשבועות: שנק בריוש גבינות ואנטיפסטי
מרכיבים
תבנית "אנגליש קייק" מרופדת בנייר אפייה בגודל 25 סמ' על 8 סמ'
הבצק:
175 גר' קמח (1 + 1/4 כוס)
85 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 קורט מלח
10 גרם שמרים לחים
1 כפית חלב
1 + 1/2 ביצים
מילוי:
120 גרם פלפלים קלויים (צהובים ואדומים)
1 כפית ממרח פסטו
60 גרם גבינה בולגרית מפוררת
60 גרם גבינת קשקבל
45 גרם גבינת עזים
הציפוי:
1/2 ביצה
30 גרם גבינה בולגרית מפוררת
30 גרם גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
* מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחד במערבל מזון במהירות נמוכה כ-5 דק', ומעבירים למהירות בינונית ל -8 דק' נוספות
* מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-4 שעות
* מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30 סמ' על15 סמ'
* מורחים את הפסטו באופן שווה על הבצק ומפזרים מעל את הפלפלים והגבינות.
* מגלגלים את הבצק מצדו הצר, עם כל התוספות, לקבלת גליל שנק באורך 15 סמ'
* חותכים ל-3 חלקים שווים ומניחים את 3 החלקים בתבנית, כשצורת השנק (הפרחים) כלפי מעלה
* עוטפים בניילון רחב (שאינו נוגע בבצק) ומניחים בצד, לצורך התפחה, עד להכפלת גודל השנק (כשעתיים)
* מצפים בביצה ומפזרים את מרכיבי הציפוי (פרורי בולגרית וקשקבל)
* מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30 דק', עד לקבלת צבע חום זהוב (גם בתחתית)
* מצננים מעט ומגישים
המתכון באדיבות: רולדין.