מתכון לשבועות שבלול פילו – מאפה תרד גבינות וממרח עגבניות שרי מיובשות של פרסקו. מאת השף סהר רפאל.
מתכון לשבועות שבלול פילו – מאפה תרד גבינות וממרח עגבניות שרי מיובשות של פרסקו. מאת השף סהר רפאל.
מרכיבים
חבילת עלי פילו
200 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת מוצרלה בפאלו
100 גרם גבינת עיזים
עלי תרד
חמאה
ממרח עגבניות שרי מיובשות פרסקו
אופן הכנה
* מכינים תערובת הגבינות.
* בסיר קטן מחממים את החמאה עד שהיא נעשית נוזלית.
* לוקחים 2 עלי פילו, מברישים בחמאה ומניחים אחד על השני.
* מניחים שכבה מתערובת הגבינות בקצה עלי הפילו לכל האורך.
* מורחים ממרח עגבניות שרי מיובשות של פרסקו על תערובת הגבינות ומעל עלי תרד.
* מגלגלים את הבצק ומעצבים אותו כשבלול, מברישים שוב בחמאה ואופים על תבנית מכוסה בנייר אפייה בתנור שחומם לטמפ' של 180 מעלות במשך 11 – 14 דקות, עד שהבצק זהוב מכל צדדיו.
* אוכלים מיד, בתאבון!
הצעת השף
אפשר להגיש עם מעט יוגורט טבעי ואו טפאנד זיתי קלמטה של פרסקו.