מתכון לריזוטו טונה עם לימון של השף סטפן באדיבות טונה סטארקיסט
מתכון לריזוטו טונה עם לימון של השף סטפן באדיבות טונה סטארקיסט
רכיבים ל-6 מנות:
240 גר' חיטה ירוקה קלויה "פריקי" (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו)
שתי כפיות שמן זית
כפית יין לבן יבש
5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
1/4 צרור טרגון חתוך
1/4 צרור שמיר
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון
כמה טיפות מיץ פרחי הדר (לא הכרחי)
מיץ מ-½ לימון
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
הוראות הכנה:
* לטגן את החיטה הירוקה הקלויה (פריקי) בשמן זית עד שהחיטה מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע
* להוסיף את היין הלבן היבש ולצמצם את כמות הנוזלים בחצי
* להוסיף מלח
* להוסיף בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות
* לבשל 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, להוסיף שמן זית, טרגון ושמיר
* להוסיף 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון מפוררת
* להוסיף כמה טיפות נוזל פרחי הדר ומיץ מ-½ לימון ומעט קליפת לימון מגורדת.