מתכון לראש השנה: רולדת בשר, שקדים ופירות יבשים במלית שקדי עגל על מצע קוסקוס.
באדיבות: השף גיא פרץ.
מתכון לראש השנה: רולדת בשר, שקדים ופירות יבשים במלית שקדי עגל על מצע קוסקוס.
באדיבות: השף גיא פרץ.
חומרים לרולדה
500 גר שקד טחון
200 גר בוטנים טחונים
200 גר כבש טחון
50 גר צימוקים
6 תמרים
6 שזיף שחור
2 ביצים
כוס פירורי לחם
כפית מוסקט טחון
קורט קינמון
קורט מלח
קורט ציפורן
כפית מרק עוף
קורט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
חומרים למילוי
200 גר שקדי עגל
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
חומרים למצע הקוסקוס
500 גר קוסקוס להכנה קלה ומהירה – קוסקוס זה משפחה חמה
50 גר צימוקים
20 גר צנובר קלוי
2 תמרים קצוצים
4 משמש מיובש
טיפת תמצית מי ורדים
כורכום, מלח, פלפל, קינמון, מוסקט, ציפורן
חומרים לרוטב
4 כפות סילאן
חצי כוס יין אדום מתוק
מלח, פלפל שחור, מוסקט
אופן ההכנה
* מעבדים את כל מרכיבי הרולדה לעיסה אחידה
* משטיחים על ניילון נצמד
* ממלאים בשקדי עגל שנצרבו על המחבת, עם מלח,פלפל, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות
* עוטפים היטב בנייר כסף ואופים 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות
* פורסים 3 פרוסות מהרולדה ומניחים על הקוסקוס המתובל בחומרים המופיעים מעלה
* מכינים רוטב מהיין והסילאן ויוצקים מעל