להכנת המרינדה : 8 כפות שמן זית
מיץ משני לימונים
גבעול שמיר
מלח , פלפל
אופן ההכנה: * הכניסו את נתחי הסלמון למקפיא למשך 30 דקות , כדי שניתן יהיה לפרוס אותם ביתר קלות.
* הכניסו את השמיר למיני קערה של מעבד המזון . הפעילו והוסיפו מעט שמן זית , את מיץ הלימון, המלח והפלפל. שמרו את הרוטב בקירור.
* פרסו את גבעול הסלרי בקערה הבינונית של מעבד המזוןבעזרת דיסק הפריסה בעובי 6 מ"מ. שמרו את הפרוסות בקירור. באותה קערה פרסו את הסלק , בעזרת דיסק הפריסה בעובי 2 מ"מ וערכו אותו על חצי-צלחת.
* הוציאו את הסלמון מהמקפיא ופרסו אותו בקערה גדולה בעזרת דיסק הפריסה 4 מ"מ.
* הניחו את פרוסות הסלמון בחלק השני של הצלחת, ליד פרוסות הסלק. הניחו באמצע קצת עלי רוקט, הוסיפו סלרי פרוס וקוביות גבינת עזים.
* הזליפו את המירנדה על כל הצלחת ופזרו גרגירי פלפל ורוד.
* צננו במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.