לרגל חג ט"ו בשבט, רולדין – רשת קונדיטוריות ובתי קפה מציגה: מתכון להכנת קרנץ' פירות יבשים
לרגל חג ט"ו בשבט, מתכון להכנת קרנץ' פירות יבשים
כמויות ל-2 עוגות
לבצק
1 ק"ג קמח לבן
200 גרם חמאה
1 חבילה שמרית – 50 גרם
3 כפות סוכר
2 חלמונים
1ביצה
1.5 כוס חלב
למילוי
70 גרם סוכר
70 גרם שמנת מתוקה 42 %
30 גרם מיץ תפוזים
100 גרם אגוזי מלך
20 גרם פפיה מיובשת
100 גרם אננס מיובש
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם צימוקים
100 גרם משמש מיובש
מקל קינמון
מקל וניל
הכנת הבצק
* ערבבו את החומרים היבשים
* שפכו מעל את החלב החמים
* ערבבו מעט והוסיפו קורט מלח
* יש לערבל את הבצק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק. יש להוסיף חלב או קמח לפי הצורך
* גלגלו את הבצק בתוך מעט שמן זית
* הניחו במקום חמים עד שהבצק יכפיל את גודלו
על משטח מקומח קלות לרדד חצי מכמות הבצק
הכנת המילוי
* מחממים את הסוכר על מחבת עד למצב קרמל , מוסיפים את השמנת ומערבבים עד קבלת קרם טופי.
* מוסיפים את הפירות היבשים (חתוכים גס) ואת התבלינים ( קינמון ווניל ), אל המחבת ומערבבים מעט.
* מורחים על הבצק את התערובת
* מגלגלים את הבצק כמו רולדה
* חותכים ל"שבלולים" קטנים
* מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור חם (180 מעלות) למשך כ40 דקות
באדיבות- רולדין – רשת קונדיטוריות ובתי קפה.