"ברילה" מציעה קינוח לראש השנה: פנקוטה ברוטב רימונים על עלה לזניה מטוגנת.
באדיבות השף יניב פרטוש – תמיר, מבשלים חוויה – פרתם
"ברילה" מציעה קינוח לראש השנה: פנקוטה ברוטב רימונים על עלה לזניה מטוגנת.
באדיבות השף יניב פרטוש – תמיר, מבשלים חוויה – פרתם
רכיבים לפנקוטה: 1/2 1 עלי ג'לטי , 100 ג' סוכר, 100 מ"ל חלב, 300 מ"ל שמנת 32% שומן, 1/4 מקל וניל.
רכיבים לרוטב רימונים: 1/4 כוס רכז רימונים, 4 כפות סוכר, 3 כפות מים
רכיבים ללזניה מטוגנת: 4 עלי לזניה "ברילה" מבושלים 5 דקות' במים רותחים, שמן לטיגון עמוק
הכנת הפנקוטה:
* משרים את עלי הג'לטין ברבע כוס מים קרים ומניחים בצד.
* מרתיחים את החלב השמנת ומקל הווניל (יש לחתוך את מקל הווניל לאורכו להוצאת הגרגרים), לאחר שהחלב והשמנת מגיעים לרתיחה יש להנמיך את האש ולהוסיף את הג'לטין המושרה פנימה.
* לערבב היטב על אש נמוכה עד להתחברות הג'לטין פנימה.
* להביא לרתיחה נוספת, להוריד מהאש ולקרר את הנוזל ע"י ערבוב, עד להגעה לטמפרטורת' החדר.
* מוציאים את מקל הווניל ויוצקים את הנוזל לכלי הגשה אישיים ומעבירים לקירור במקרר עד להתייצבות הפנקוטה.
הכנת רוטב הרימונים: מחממים את כל המרכיבים עד להמסת הסוכר ומניחים בצד.
אופן הכנת הלזניה המטוגנת: מיבשים את עלי הלזניה. מחממים את השמן ומטגנים את עלי הלזניה עד לקבלת צבע חום בהיר. מוציאים את העלי הלזניה מהשמן ומספיגים על נייר סופג.
אופן הרכבת המנה: מניחים עלה של לזניה "ברילה" מטוגנת על צלחת ההגשה עליו מניחים בזהירות את הפנקוטה מפזרים מעת אבקת סוכר ומקשטים במעת מרוטב הרימונים.
לתשומת ליבכם: המתכון חלבי ואינו מתאים לאחר ארוחת חג בשרית.