מאת: יצחק פיינשטיין, שף ראשי ברשת מסעדות "אל גאוצ'ו"
מאת: יצחק פיינשטיין, שף ראשי ברשת מסעדות "אל גאוצ'ו"
החומרים ל-5 ליטר מרק:
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ללילה
1.5 ק"ג אסדו עם עצם חתוך לצלעות
5 יח' בצל יבש
5 תפו"א
2 יח' שורש פטרוזיליה
3 יח' שורש סלרי
200 גר' פטריות שמפניון שלמות
4 כפות ציר בקר
1 כף ציר עוף
1 כף פלפל שחור גרוס
2 ראשי שום חתוכים לרבעים
2 כפות רוזמרין
1/2 כוס שמן סויה
1 כוס יין אדום
אופן ההכנה:
* לחמם את השמן בסיר גדול ולטגן את האסדו, להוסיף את הבצל ולטגן עד גוון זהוב.
* להוסיף את התבלינים ואת היין ולערבב.
* את השעועית יש לבשל ב- 3 ליטר מים, להוסיף את השעועית עם המים לבשר והבצל.
* להוסיף את ראשי השום.
* את התפו"א שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי יש לחתוך לרבעים ולהוסיף לתבשיל.
* להביא לרתיחה ולהוסיף את הרוזמרין.
* לטעום ולהשלים טעם,להוסיף את הפיטריות ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.