חומרים: ( 6-7 מנות )
לבשר ולמרינאדה:
1.6 ק"ג גולש עגל
2 כוסות יין אדום יבש
3 קוביות בזיליקום קצוץ
2 קוביות שום כתוש
3 קוביות פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי תימין
2 גבעולי רוזמרין
לתבשיל:
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
350 גרם בצלצלים זעירים, קלופים ומטוגנים
3 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות ומטוגנים
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה חריפה ומתוקה לפי הטעם
1 כוס מרק עוף צח או מים
אופן ההכנה:
* שמים בקערה את החומרים למרינאדה ומערבבים, מוסיפים את הבשר, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך הלילה, מסננים את קוביות הבשר מהמרינאדה ואת המרינאדה שומרים בצד.
* מחממים בסיר כבר שמן זית, מנגבים את קוביות הבשר ומטגנים אותן בסיר עד שישחימו ומניחים בצד. בכל פעם מטגנים שליש מכמות הבשר מוסיפים לסיר את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להזהבה. מחזירים לסיר את הבשר המטוגן , מוסיפים את המרינאדה והעגבניות ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המרק הצח או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על להבה קטנה שעתיים וחצי .
* מוסיפים את הבצלצלים והפלפלים המטוגנים ומבשלים חצי שעה נוספת עד להסכמת הרוטב, מגישים חם עם לחם טרי או עם אורז לבן.