לרגל חג הוואלנטיין שחל בקרוב, המותג מאסטר שף מציע מתכון שקל להתאהב בו- קאפקייקס שוקולד עם קצפת ודובדבני אמרנה לערב רומנטי ומתוק במיוחד.
לרגל חג הוואלנטיין שחל בקרוב, המותג מאסטר שף מציע מתכון שקל להתאהב בו- קאפקייקס שוקולד עם קצפת ודובדבני אמרנה לערב רומנטי ומתוק במיוחד.
מרכיבים ל-12 קאפקייקס:
בצק:
170 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תופח מאסטר שף
70 גרם (1/2 כוס) קקאו
2 כפיות קורנפלור
קרם:
375 מ"ל (1/2 1 מיכלים) שמנת מתוקה
1 קופסה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף
4 כפות אבקת סוכר, או לפי הטעם
קישוט:
12 דובדבני אמרנה
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.
- מכינים את הבצק: מקציפים את החמאה והסוכר במשך 5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצה והווניל וממשיכים להקציף, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, הקקאו והקורנפלור ומערבבים עד שמתקבל בצק עבה.
- מניחים כ-2 כפות של הבצק בכל שקע ובעזרת האצבעות משטחים אותו למעין קערות.
- אופים בין 10 ל-12 דקות, או עד שהקערות נאפות ומתייצבות.
- מצננים בתוך התבנית ולאחר מכן מקררים לגמרי על הרשת. אם השקע בתוך הקערות לא מספיק בולט, מדגישים אותו בעזרת לחיצת תחתית כוס קטנה.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את השמנת, הפודינג ואבקת הסוכר ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים תלוליות קרם גבוהות בתוך שקעי הקאפקייקס, מקשטים בדובדבני האמרנה ומגישים.