מתכון לחג הפסח צלי בשר בכרישה ועלי דפנה.
באדיבות: שקיות "קוקי" לבישול ולצלייה.
מתכון לחג הפסח צלי בשר בכרישה ועלי דפנה.
מצרכים:
בשר צלי כתף/פילה מדומה
1 כרישה פרוסה לטבעות
שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
מלח
2 כוסות מים/ציר בקר
אופן הכנה:
* מביאים את הבשר לרתיחה בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ושומרים את הציר שנוצר ומניחים לבשר להצטנן היטב. לאחר שהבשר הצטנן, פורסים לפרוסות בעובי הרצוי ומניחים בצד.
* פורסים את הכרישה, מניחים בקערה ומוסיפים כורכום, פלפל, מלח ועלי דפנה ומערבבים היטב.
* מכניסים את פרוסות הכרישה המתובלות לשקית "קוקי", מניחים בתוך השקית את פרוסות הבשר ויוצקים פנימה את ציר הבשר שנותר מהבישול.
* סוגרים היטב את השקית בעזרת הסגר שבתוך אריזת "קוקי" , מניחים בתבנית ומנקבים מעט בעזרת מזלג.
* מכניסים את התבנית לתנור למשך 15 דקות בחום גבוה , כעבור 15 דקות מעבירים לחום בינוני עד שפרוסות הצלי משחימות.
* מומלץ להגיש לצד אורז עם שקדים וצימוקים.
המתכון באדיבות: שקיות "קוקי" לבישול ולצלייה.