השף ברק חורש מציג: פלאפל מגבינה.
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
השף ברק חורש מציג: פלאפל מגבינה.
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
פלאפל גבינה
כ – 20 יח'
חומרים למילוי:
2 חבילות טוב טעם
כף וחצי פירורי לחם
קורט מלח, פלפל שחור גרוס
חומרים לציפוי:
5 כפות קמח
2 ביצים – טרופות
כוס פירורי לחם
כפית אורגנו מיובש – לערבב ביחד עם פירורי הלחם
שמן קנולה לטיגון
אופן הכנה:
* מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המילוי, ויוצרים כדורים קטנים (כ-25 גר' לערך)
* מסדרים את חומרי הציפוי בשלוש קערות קטנות: קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם עם האורגנו
* מכניסים את הכדורים לציפוי לפי הסדר הבא: קמח, ביצים, פירורי לחם (כמו שניצל) ומהדקים היטב
* מחזירים את הכדורים המצופים לציפוי שני אך רק לביצים ולפירורי הלחם, ומהדקים היטב
* מחממים מחבת עם שמן עמוק, כאשר השמן רותח מטגנים את הכדורים המצופים עד להזהבה ומגישים
המלצת השף:
* ניתן לאפות את הכדורים (במקום לטגן) בתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות (על נייר אפייה)
* רצוי להקפיא את הכדורים לפני הטיגון או האפייה
* מומלץ להגיש את פלאפל הגבינה בליווי שמנת חמוצה עם עירית וסלט חסה