באדיבות משה אודיז בעלי טוליפ – נתניה המסעדה הכשרה למהדרין.
באדיבות משה אודיז בעלי טוליפ – נתניה המסעדה הכשרה למהדרין.
חומרים ל- 4 סועדים:
2 כוסות שמנת מתוקה חלבית
2 חב' איטריות פטוציני
2 כפות קוקוס טחון או חלב קוקוס (עדיף חלב קוקוס)
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט ( במקרה זה כל המוסיף גורע)
כף רוטב ברביקיו פרווה
מעט כמון
200 גר' פטריות שמפיניון טריות פרוסות
כף קמח תירס (קורנפלור)
אופן ההכנה:
* את קמח התירס יש להשרות בחצי כוס מים ולערבב היטב.
* את האטריות להכניס לסיר מים רותחים למשך כ- 10 דק ולבדוק שהן לא קשות מדי ולא רכות מדי. המידה הרצויה היא "אל דנטה", כלומר שאוכלים את הפסטה שומעים את נקישת השן וזו המידה הנכונה.
* להוסיף קורט מלח וכף שמן זית למים.
* לסנן היטב את האטריות ולשטוף במים קרים להסרת העמילן שנותר לאחר בבישול.
את המצרכים הנותרים:
* להכניס לסיר ולערבב היטב (לקחת מהמים שצפו מעל הקורנפלור ולהוסיף , כדי להסמיך את הרוטב)
* לאחר שהרוטב רתח ונעשה סמיך דיו לטעמנו, מוסיפים את האיטריות ובוחשים קלות.
* מוזגים לצלחת עמוקה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.