מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: פחזניות ממולאות בסקי עם תותים
מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: פחזניות ממולאות בסקי עם תותים
חומרים לכ-20 פחזניות
* 1 כוס מים
* 1/3 כפית סוכר
* קורט מלח
* 100 גרם חמאה
* 1 כוס קמח
* 4 ביצים
* אבקת סוכר לקישוט
למלית:
* 1 גבינת סקי עם תותים (500 גרם)
* 1 אינסטנט פודינג וניל
* 1/2 מיכל שמנת מתוקה יטבתה
* 1 כוס חלב
אופן ההכנה:
* המלית: מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים לשק זילוף.
* הפחזניות: מרתיחים בסיר מים, סוכר, מלח וחמאה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
* מסירים מהאש וממשיכים ללוש את הבצק במיקסר.
* מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת, אחת) וממשיכים ללוש עד קבלת בצק מבריק ודליל.
* מזליפים את הבצק בגודל הפחזניות הרצוי על תבנית מרופדת בנייר אפייה.משאירים רווח בין הפחזניות.
* מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות צ. למשך 20 דקות.
* פותחים את דלת התנור מעט ואופים כ-3 דקות נוספות.
* מצננים וממלאים הפחזניות במלית הגבינה, מפזרים מעט אבקת סוכר על הפחזניות ומגישים.