לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: עופיונים במילוי ירקות מתקתקים ופירות יבשים בציפוי שזיפים.
לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: עופיונים במילוי ירקות מתקתקים ופירות יבשים בציפוי שזיפים.
חומרים ל-6 מנות
3 עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג
למילוי:
1 גזר קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה
6-8 פטריות שמפניון רבעים
1 שורש פטרוזיליה קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה
1 בטטה בינונית קוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קוביות קטנות
8-10 משמשים מיובשים פרוסות
6-8 שזיפים מיובשים פרוסות
1 בצל קוביות קטנות
21 כוס יין אדום
3 גבעולי רוזמרין, עלים מופרדים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי שמיר קצוצים
21 כפית מלח
3 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
לרוטב: מערבבים: 4 כפות מעדן שזיף 100% פרי "יד מרדכי", 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי", 3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי", 41 כפית פלפל שחור, 41 כפית מלח גס.
חוט קשירה לעופיונים.
הכנת המילוי:
* במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לתיבול מעודן. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה.
* מוסיפים גזר, ומערבבים כדקה, מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה, ומערבבים עוד כ-5 דקות.
* מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.
* מוסיפים 21 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול 15 שעה.
* מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.
* כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט.
* מניחים את העופיונים בתבנית. מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות. הופכים אותם כשהחזה למטה.
* מכניסים לתנור מחומם מראש ל °200. אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור לْ180, פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב בתחתית התבנית על העופיונים. כעבור כ 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה, ואופים לעוד כ10 דקות. מכבים.
* הגשה: מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת+ 31 כוס יין אדום מים. מחממים ומצמצמים את הרוטב כ 2 דקות, חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.