"חוות תקוע", מציעה לראש השנה מגוון סוגי פטריות וירקות מיוחדים – להכנת מטעמים משובחים לארוחת החג
"חוות תקוע", מציעה לראש השנה מגוון סוגי פטריות וירקות מיוחדים – להכנת מטעמים משובחים לארוחת החג
חומרים:
4 כרעיים (מחולקים לשוקיים וירכיים)
1/3 כוס שמן קנולה
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
200 גר' עגבניות מיובשות או עגבניות לחות
5 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
1/4 כוס מיץ ליים/ לימון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס יין לבן יבש / חצי יבש
1/2 כוס דבש
2 כוסות מים
מעט מלח ופלפל
1/2 זר בזיליקום חתוך גס
1 כף צנוברים קלויים
אופן הכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את חלקי העוף בשמן ומוציאים מהסיר.
מאדים את הבצל באותו סיר עד לצבע זהוב בהיר תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
מוסיפים את הפפריקה, הזנגוויל, השום והדבש אל הבצל ומערבבים מעל להבה גבוהה למשך דקה.
יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.
מחזירים את העוף לסיר. מוסיפים את המים ומיץ הליים/ לימון ומתבלים במעט מלח פלפל.
מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-20 דקות בסיר מכוסה.
משרים את העגבניות בכלי עם מים חמים למשך 10 דקות (במידה ומשתמשים בעגבניות לחות, אין צורך בהשריה!). מסננים וחותכים לרצועות עבות (כל עגבנייה ל-2 עד 3 רצועות).
מוסיפים את העגבניות לסיר תוך כדי החדרתן בין חתיכות העוף בצורה עדינה
ממשיכים לבשל למשך כ- 10 דקות נוספות.
מסירים את המכסה ומבשלים עד שמרבית הנוזלים שבסיר מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ומזוגג.
מוסיפים את הבזיליקום דקה לפני סוף הבישול, מקשטים בצנוברים ומגישים.