עוגת קוקוס ושוקולד לפסח באדיבות: הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
עוגת קוקוס ושוקולד לפסח באדיבות: הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
חומרים לבסיס:
5 חלבונים
½ 1 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס טחון
* להקציף חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף קשה אך מבריק.
* להוסיף את הקוקוס ולערבב.
* לשטח בתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, או מלבנית
* לאפות בתנור בחום של 180 כ 20 דקות עד שהחלק העליון מתקשה. להוציא ולקרר.
להכנת המוס:
200 גרם שוקולד מריר
5 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה
½ 1 כפות סוכר
* להמיס את השוקולד באמבטיית מים. כשנמס להוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב.
* להקציף שמנת מתוקה וסוכר
* לערבב השמנת והשוקולד
* לשים את המוס על הבסיס האפוי ולשים במקרר למספר שעות (אפשר גם להקפיא)