המתכון באדיבות דבש יד מרדכי
המתכון באדיבות דבש יד מרדכי
חומרים לתבנית עגולה מספר 26:
כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
21 1 כוס סולת
6 ביצים
כוס שמן סויה/קנולה
כוס דבש מפרחי בר
לסירופ: מבשלים על להבה נמוכה, עד קבלת נוזל סמיך מעט:
21 כוס דבש מפרחי בר
3 כפות מי ורדים
כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
43 כוס מים
הכנה:
* מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.
* בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
* בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.
* מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.
* מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.
* אופים בתנור מחומם מראש ל 175 , אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל160 ואופים עוד 30 דקות.
* בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.
* מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.
* מפזרים על העוגה את הסירופ.
* מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.
* אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.