ט"ו בשבט הוא הזדמנות טובה ליהנות מפירות הארץ ולפנק את המשפחה במאכלי פירות ואגוזים המתאימים לרוח החג. לשם כך, מציעה שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מתכון לעוגת גזר עם גרנולה של צימוקים ואגוזים, שתכניס את המשפחה לאווירת ט"ו בשבט.
ט"ו בשבט הוא הזדמנות טובה ליהנות מפירות הארץ ולפנק את המשפחה במאכלי פירות ואגוזים המתאימים לרוח החג. לשם כך, מציעה שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מתכון לעוגת גזר עם גרנולה של צימוקים ואגוזים, שתכניס את המשפחה לאווירת ט"ו בשבט.
מצרכים:
4 ביצים
1 ורבע כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר דמררה
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות א. אפייה
1 כפית מחוקה א. סודה
6 גזר מגורד בפומפייה דקה
לגרנולה-
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקי אוכמניות
30 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
30 גרם גרעיני חמניה לא קלויים
אופן ההכנה :
* מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ושמים בצד
* בקערה מיקסר שמים את השמן, סוכר וביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת חלקה.
* בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן.
* יוצקים פנימה את הגזר ומערבלים 2 דק' עד שהכול מתערבב.
* להכנת הגרנולה מערבבים בקערה קטנה את האגוזים, צימוקים והגרעינים. מכניסים לתערובת מלבד שתי כפות ששומרים לציפוי.
* מעבירים לתבנית סיליקון משומנת ומפזרים את תערובת הגרנולה מעל.
* אופים בחום של 180 מעלות, 45 – 60 דק' כי הגזר צריך להתרכך ולהתאדות.