המתכון באדיבות 'תנובה'
המתכון באדיבות 'תנובה'
חומרים:
1/2 חבילה ( 450 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים, מופשר
6 חלבונים
2 כוסות ( 440 גרם) סוכר
2 גביעים ( 500 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה
2 גביעים ( 450 גרם) גבינת שמנת ”נפוליאון“ 30% בטעם טבעי של תנובה
6 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
5 כפות ( 40 גרם) קמח תופח
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל ( 125 מ“ל) שמנת מתוקה
32% מסדרת ”השף הלבן“ לתבנית עגולה בקוטר 26 ס“מ
אופן ההכנה:
* מחממים את התנור לחום בינוני ( 160 מעלות). מצפים את התבנית בבצק, מהדקים היטב לדפנות התבנית ומקררים כחצי שעה במקפיא.
* בקערת מערבל מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת.
* שמים בקערת מערבל את הגבינות, החלמונים, הסוכר, תמצית הווניל, קליפת התפוז ומערבלים כ 5- דקות, לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האינסטנט
פודינג ומערבבים
* מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם אחיד.
* יוצקים את הקרם לתבנית עם הבצק ואופים כ 20- דקות. מנמיכים את חום התנור ל 140- מעלות ואופים כ 40- דקות נוספות. מעבירים למקרר.
* לציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומעבירים ללילה במקרר.
לפני ההגשה, ניתן לקשט בפלחי תפוז.