רשת קפה ביגה במתכון לחג השבועות: עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן, המשלבת תוספת מפתיעה בפנים: שוקולד ולרונה במילוי פרלין קרמו. עשירה, בטעמים, חגיגית, מתאימה כקינוח לארוחת החג ונימוחה בפה.
רשת קפה ביגה במתכון לחג השבועות: עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן, המשלבת תוספת מפתיעה בפנים: שוקולד ולרונה במילוי פרלין קרמו. עשירה, בטעמים, חגיגית, מתאימה כקינוח לארוחת החג ונימוחה בפה.
מצרכים למתכון:
מוס מסקרפונה – 200 גר חלב, 1 מקל וניל ( תוכן ), 40 גר סוכר, 45 גר ג'לטין, 350 גרם מטבעות שוקולד לבן.
אופן הכנה:
מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר ומוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד ומכבים את האש, יוצקים את המסה החמה על המטבעות שוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה, מקציפים את השמנת מתוקה הקצפה רכה ומקפלים לתוך השמנת המוקצפת את המסה ומחברים הכל יחדיו.
אופן הכנה:
חלב ושמנת מחממים על האש, לקראת רתיחה מוסיפים ג'לטין, עושים השוואת טמפ' עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה ( מרקם כמו של טחינה ), יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק, יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים.
קראנצ' נוגט:
100 גר שוקולד מריר ולרונה
100 גר מחית נוגט ולרונה
90 גר קורנפלקס
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי ומוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים את הקורנפלקס ומאחידים.
ציפוי גלאסאז' שקוף:
מתכון: 500 גר נפאז' שקוף, 5 גר מחית וניל, 100 גר מים חמים
אופן הכנה:
מחממים במיקרו את כל החומרים ומקבלים מסה חלקה שקופה עם נקודות וניל.
חשוב – להקפיא את הקינוח היטב, להניח על משטח רשת ולמזוג את הציפוי ולכסות את כל הקינוח עם ציפוי הגלאסאז' ולתת לקינוח להתקרר.