השף ברק חורש מציג שלב אחר שלב איך להכין בקלות ובמהירות עוגה גבינה במנה אישית.
השף ברק חורש מציג שלב אחר שלב איך להכין בקלות ובמהירות עוגה גבינה במנה אישית.
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז
4 כוסות גביע (על רגל)
חומרים לתערובת הגבינה :
1 גבינה טוב טעם
1 מיכל שמנת מתוקה טרייה 32% של "טרה"
1 קופסא אינסטנט פודינג בטעם וניל
פקק תמצית וניל איכותית
חומרים לבסיס:
1 שרוול פתי בר בהיר
75 גר' חמאת "טרה"
1 כף סוכר
אופן הכנת הבסיס:
* מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עם להב המתכת ומרסקים עד לקבלת תערובת "חולית" אחידה
אופן הכנת העוגה:
* מקציפים מעט את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל ומוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקצף חזק
* מקפלים את גבינת הטוב טעם לקצפת
* מניחים בתחתית הכוסות מחצית מכמות הבסיס ומזלפים על הבסיס מחצית מהקצפת
* בונים עוד שכבות של בסיס וקצפת נוספות לפי רצונכם (מפזרים על הקצפת את תערובת הבסיס ומעל מזלפים הקצפת וכך הלאה)
* מקשטים בבזיקת אבקת קקאו ומגישים
המלצת השף:
* ניתן להוסיף ענבים ירוקים לקצפת
* ניתן להכין את העוגה בתבנית במקום בכוסות
* ניתן לאחסן את העוגה מס' ימים במקרר עם כיסוי