ספגטי אליאוליו עגבניות וטוב טעם מתכון משפחתי מאת: השף ברק חורש
ספגטי אליאוליו עגבניות וטוב טעם
מתכון משפחתי מאת: השף ברק חורש
חומרים :
1 חבילה ספגטי שטוח- מבושל, מסונן ומשומן
20 יח' עגבניות שרי-שטופות וחצויות
20 יח' זיתי קלמטה מגולענים
1 חבילה טוב טעם
מלח, פלפל שחור גרוס, סומק
חומרים לרוטב אליאוליו:
9 שיני שום פרוסות
20 עלי אורגנו טרי (2 גבעולים קטנים)
1 יח' צ'ילי אדום טרי- פרוס
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנת המנה:
* מחממים מחבת גדולה או ווק על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית וכל חומרי הרוטב, מטגנים מעט תוך ערבוב תמידי בכף עץ כ-3 דקות
* מוסיפים למחבת את הספגטי ומערבבים היטב כ-2 דקות
* מוסיפים למחבת את העגבניות, התבלינים וזיתי הקלמטה וממשיכים לערבב ולפזר את כל החומרים באופן שווה כ-5 דקות
* מעבירים את הספגטי מהמחבת לקערת הגשה
* מפוררים ומפזרים את גבינת הטוב טעם (בעזרת הידיים, קצת נדבק לא נורא) על כל שטח פני הספגטי ומגישים מיד
המלצת השף:
1. ניתן לערבב את הספגטי במחבת עם מלקחיים
2. ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת בנוסף לגבינת הטוב טעם
3. ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה