"חוות תקוע", מציעה לראש השנה מגוון סוגי פטריות וירקות מיוחדים – להכנת מטעמים משובחים לארוחת החג
חומרים:
1 חבילה פטריות יער
1 חבילה (150 גרם) פטריות שי-מג'י
1 חבילה (100 גרם) פטריות אנוקי
1 חבילה (100 גרם) פטריות שי-טאקי ללא הרגל
10 עגבניות לחות חתוכות לרצועות דקות
1 בצלצל שאלוט חתוך לרצועות דקיקות
4 שיני שום פרוסות דק
1 כפית תימין טרי קצוץ
2 כפות אורגנו טרי קצוץ
2 כפות בזיליקום טרי חתוך לרצועות דקות
1/3 כוס שמן זית איכותי
מיץ מ-1/2 ליים/ לימון
1 כף חומץ בלסמי
מלח, פלפל
1 כף צנוברים קלויים או 2 כפות אגוזי פקאן קלויים
אופן הכנה:
מפרידים את פטריות היער והשי-מג'י מהשורש שלהן ומשאירים אותן שלמות.
מניחים את כל הפטריות למעט פטריות האנוקי בקערת ערבוב יחד עם התימין ומעט מהשמן, המלח והפלפל.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומחזירים לקערת הערבוב.
מוסיפים את כל שאר החומרים ומשרים יחד למשך כ-10 דקות לפני ההגשה.
את פטריות האנוקי רצוי להוסיף סמוך לזמן ההגשה כדי לשמור על מרקמן.