מתכון סלט סלק עם סלומון ושמן זית כתית באדיבות יד מרדכי המציגה: מתכונים לפסח עם שמן זית, במסגרת שיתוף פעולה בין יד מרדכי ואתר האינטרנט הקולינריwww.mevashlim.com שבעריכת השף חיים כהן, מבכירי השפים בישראל וד"ר אלי לנדאו.
מתכון סלט סלק עם סלומון ושמן זית כתית באדיבות יד מרדכי המציגה: מתכונים לפסח עם שמן זית, במסגרת שיתוף פעולה בין יד מרדכי ואתר האינטרנט הקולינריwww.mevashlim.com שבעריכת השף חיים כהן, מבכירי השפים בישראל וד"ר אלי לנדאו.
מרכיבים:
1 קילו של סלק (ראשים נקיים אבל לא קלופים)
300 גרם של סלומון טרי, חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים ירוק קצוצים
מיץ לימון מסונן מלימון אחד
כפית גדושה חזרת לבנה
שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי
מלח
אופן ההכנה:
* עוטפים כל ראש סלק ברדיד אלומיניום ומניחים בתבנית.
* אופים את ראשי הסלק כשעה וחצי בתנור שחומם ל-180 מעלות, מוציאים ומצננים. מסירים את רדיד האלומיניום, קולפים את הסלק באצבעות וקוצצים אותו לקוביות קטנות בגודל של קוביות הדג.
* מערבבים בקערה גדולה את הסלק, הדג, החזרת והבצל הירוק.
* מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומעט מלח. מערבבים ומגישים.