מאת השף: רובי קורדובי
שף הבית של חברת "תבואות"
מאת השף: רובי קורדובי
שף הבית של חברת "תבואות"
חומרים: (ל- 6-8 מנות)
שקית תערובת קטניות אורגניות של "תבואות"
10-12 עלי מנגולד(עלי סלק) גדולים
1/2כוס שמן זית כתית מאיכות טובה
2 כפות שום כתוש טרי
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 לימונים טריים סחוטים+גרידה מלימון אחד
תבלינים: כפית צ'ילי חריף גרוס+ כפית פלפל שחור + כף כמון + 2-3 כפות מלח + כף סומק
1/4 חב' שמיר טרי קצוץ
אופן ההכנה:
* מבשלים את תערובת הקטניות עד לרכות, מסננים ומקררים מניחים על מסננת
* קוצצים את הקצוות התחתונות של עלי המנגולד ופורסים את העלים עם הגבעולים לפרוסות דקות
* .חולטים במים רותחים לשתי דקות מסננים ומקררים
* מערבבים את כל החומרים טועמים ומוסיפים טעם במידת הצורך
טיפ: מצוין להגיש עם לבנה עיזים מעוטר בצנובר,שמן זית וסומק.