המתכון באדיבות השף קונדיטורית תמר גבע-ליון מ'מכללת השף'
חומרים לבצק: 500 גרם קמח שטיבל 2 20 גרם שמרית
180 גרם חמאה קרה מרוככת 60 גרם חמאה קרה קוביות קטנות מאוד
המתכון באדיבות השף קונדיטורית תמר גבע-ליון מ'מכללת השף'
חומרים לבצק:
500 גרם קמח שטיבל 2
20 גרם שמרית
180 גרם חמאה קרה מרוככת
60 גרם חמאה קרה קוביות קטנות מאוד
50 מל חלב
5 ביצים שלמות (רצוי עם חלבון כתום)
60 גרם סוכר
תמצית וניל גרגירים (להשיג בחנויות מתמחות)
גרידת לימון 1
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית הל טחון
10 גרם מלח
1.5 ליטר שמן לטיגון עמוק
חומרים לרוטב בטרסקוץ':
200 גרם סוכר חום לח
125 גרם שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
130 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
1-2 כפות ברנדי
חומרים לסוכר מתובל:
2 כוסות סוכר
כפית קינמון
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית מוסקט
אופן הכנת הבצק:
* מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים תבלינים יבשים, גרידת לימון וסוכר ומערבבים עד לפיזור שווה.
* יוצרים גומה ומוסיפים ביצים וניל וחלב.
* מחברים וו לישה ומוסיפים 7 דקות לישה לבצק.
* מרככים 180 גרם חמאה קרה בין 2 דפי אפייה בעזרת מערוך. מוסיפים את החמאה המרוככת תוך כדי לישה בשלבים עד להטמעה בבצק.
* לקראת סיום הלישה מוסיפים את שאר קוביות החמאה הקרה כך שהן יישארו בשלמותן, ובודקים שהבצק אכן רך, אלסטי וקצת דביק.
* מכסים את הקערה במגבת או ניילון ניצמד ומניחים לבצק לתפוח עד פי 1.5 מגודלו.
* מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בניילון נצמד מקומח קלות ועוטפים – על הבצק לנוח במקרר מינימום 3 שעות או למשך כל הלילה.
הכנת הדונטס:
* מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק הקר. מקמחים קלות את הבצק.
* מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, וקורצים עיגולים בגודל שווה או חותכים למרובעים וקורצים חור במרכז.
* מרפדים מגש בנייר אפייה משומן במעט שמן ומסדרים עליו את הדונטס עם רווחים.
* מברישים במעט שמן את הדונטס ומכסים בניילון ניצמד לא מתוח.
* מתפיחים במשך 10 דקות בחוץ ורק אז מעבירים למקרר למשך 20 דקות.
* מחממים שמן על אש בינונית ל- 170 מעלות, ומטגנים בכל פעם 3-4 יחידות עד לקבלת צבע זהוב ענברי. חשוב מאוד שלא לחמם את השמן יתר על המידה, על מנת למנוע השחמה מוגזמת מבחוץ ובצק נע מבפנים.
* מעבירים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת, ולאחר מספר דקות מגלגלים בתערובת הסוכר.
הכנת הרוטב
* מניחים בסיר או מחבת את מרכיבי הרוטב למעט הברנדי ומבשלים להמסת הסוכר כ- 5 דקות תוך ערבוב קל עם כף עץ.
* מעבירים לצלוחית הגשה וטבילה או מטפטפים על הדונטס.
* במידה והרוטב התקשה עד להגשה ניתן להחזיר את הרוטב לחימום עדין במיקרוגל או בסיר על אש קטנה מאוד.
טיפ מתוק: להצלחת המתכון מומלץ להשאיר כמות קטנה של חמאה כקוביות שלמות, כך שבסיום האפייה או הטיגון יתקבלו כיסים אווריריים בבצק.