מתכון להכנת סופגנייה ברזילאית, סופגנייה במילוי גאנש שוקולד חלב לבן עם חלב קוקוס וליקר קלואה (קפה) בציפוי פריזר שוקולד בלגי משובח וקוקוס קלוי.
מתכון להכנת סופגנייה ברזילאית, סופגנייה במילוי גאנש שוקולד חלב לבן עם חלב קוקוס וליקר קלואה (קפה) בציפוי פריזר שוקולד בלגי משובח וקוקוס קלוי.
המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
למילוי קרם גאנש שוקולד וקלואה :
100 גרם שמנת מתוקה
4 גרם פולי קפה
40 גרם חלב קוקוס
10 גרם שבבי קוקוס
14 גרם ליקר קלואה
75 גרם שוקולד חלב
75 גרם שוקולד לבן
גנאש לציפוי הסופגנייה:
שמנת מתוקה 120 גרם
שוקולד מריר 120 גרם
שוקולד חלב 60 גרם
אופן הכנת הבצק:
* להכניס למיקסר: קמח, מלח, סוכר ושמרים לחים, לערבב למשך דקה.
* להוסיף מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי. ללוש במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
* לערבב פעם נוספת: 3 דקות במהירות גבוהה. להוסיף מלח ומרגרינה. ללוש 4 דקות נוספות במהירות גבוהה. לכדרר סופגניות, 50 גרם לסופגנייה.
* מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה.
* לאחר ההתפחה (הכפלת הגודל) , חובטים בבצק להוצאת האוויר.
* מכסים ושוב מניחים להתפחה. משמנים קלות משטח עבודה יוצרים כדורים של 50 גרם.
* מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לטמפ' גבוהה (לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה)
* מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.
אופן הכנת הקרם:
*חליטת שמנת קפה = להרתיח שמנת עם פולי קפה, להשאיר שעה לספיגת הארומה.
* להרתיח את החלב קוקוס וחליטת השמנת קפה, להוסיף שבבי קוקוס.
* לשפוך את התערובת החמה על השוקולד חלב ולערבב. להוסיף ליקר קלואה ולערבב.
אופן הכנת הגנאש:
* מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס..
לאחר ספיגת השמן והתקררות הסופגניות :
* זילוף פנימה 10 גרם מקרם גאנש שוקולד וקלואה.
* ציפוי הסופגנייה ע"י טבילה בגאנש השוקולד.