מתכון להכנת סופגניות קוקוס – מאת שף קונדיטורית צביה אברהם, מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור"
מתכון להכנת סופגניות קוקוס – מאת שף קונדיטורית צביה אברהם, מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור"
חומרים:
150 ג' קמח
3 ביצים
120 מ"ל חלב או חלב קוקוס
60 ג' קוקוס טחון
50 ג' סוכר
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
* מפרידים את החלמונים מהחלבונים.
* מערבבים יחד: קמח, חלמונים, חלב וקוקוס.
* מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומערבבים עם התערובת.
* מחממים שמן לטיגון עמוק.
* ממלאים כפית בתערובת ומגלישים אל השמן הרותח.
* מטגנים עד להזהבה.
חומרים לסירופ:
200 ג' סוכר
200 ג' מים
כפית של מיץ לימון
אופן הכנה:
* לאחר שמרתיחים יחד את כל החומרים, נותנים לנוזל לרתוח עוד כ-5 דקות עד שמסמיך מעט.
* את הסופגניות הקטנות טובלים בסירופ ומגלגלים בקוקוס.
* מי שלא אוהב קוקוס, יכול לזרות אבקת סוכר על הסופגניות הטבולות בסירופ.