באדיבות חב' "מחלבות גד".
באדיבות חב' "מחלבות גד".
חומרים להכנת הבצק – 30 סופגניות:
חצי קילו קמח
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
300 גרם מים
כף שמרים יבשים/ חצי שקית שמרית
חומרים לבלילה:
1/2 קילו גבינת ריקוטה של "מחלבות גד"
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
מערבבים היטב
אופן הכנה:
* לשים היטב את כל החומרים של הבצק וישר מתחילים לרדד אותו על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כ-1/2 ס"מ.
* רצוי לפתוח את הבצק לאורך של בין 80 -100 ס"מ. מניחים על הבצק המרודד כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ בין אחד לאחד- על חצי מאורך הבצק (40-50 ס"מ).
* לאחר מיכן מקפלים את החצי של הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה ואז חורצים עם כוס עיגולים.
* מרתיחים שמן קנולה וברגע שהשמן רותח מכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולערבב אותו עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).