המתכון באדיבות אתי קולט מ"חצר כנרת"
המתכון באדיבות אתי קולט מ"חצר כנרת"
מצרכים:
½ ק"ג חזה עוף חתוך לפיסות קטנות בגודל נגיסה
3 גזרים חתוכים לרצועות דקות כגפרורים
1 בצל לתוך לפלחים
1 גמבה חתוכה לקוביות
¼ כרוב לבן חתוך גס
½ כוס קוביות אננס משומר (ללא הנוזלים)
1 כוס רוטב סילאן "חמוץ מתוק" של חצר כנרת
2 כפות שמן זית
שמן לטיגון
לבלילה:
* 1 כוס קמח
* ½ כוס בירה לבנה + ½ כוס מים
* 1 ביצה
אופן ההכנה:
* לערבב יחד את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
(ניתן להשרות את נתחוני העוף ברוטב סויה+כף סוכר+קורט פלפל שחור)
* טובלים את נתחוני העוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק, עד שהנתחנים פריכים על פני השטח ומבושלים היטב.
* מחממים בווק את השמן זית, מוסיפים את הירקות ומקפיצים מס' דקות. מוסיפים את הנתחנים ואת רוטב סילאן "חמוץ מתוק" של חצר כנרת, ומקפיצים עוד מס' דקות. מגישים חם.