מתכון עוגיות שקדים מאת: רועי וולף שף קונדיטור של עוגיות "הגדה" מבית מצות אביב.
מתכון עוגיות שקדים מאת: רועי וולף שף קונדיטור של עוגיות "הגדה" מבית מצות אביב.
עוגיות שקדים פרוסים
מצרכים:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
* לערבב בקערה את החלבונים במזלג ולהוסיף בהדרגה את שאר החומרים.
* לבזוק בכפית על תבנית עם נייר אפיה. לא לשכוח להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות.
* לאפות ב 180 מעלות כ 30 דקות. – עד שהעוגיות מזהיבות.
* לקרר על התבנית ולהסיר בעדינות כאשר העוגיות קרות לגמרי. לאחסן בכלי אטום.
עוגיות שקדים תחרה
מצרכים:
1/2 כוס סוכר
80 גרם מרגרינה
2 כפיות חלב
1 כף גדושה קמח מצה לעוגה
אופן ההכנה:
* להמיס בסיר על אש קטנה את הרכיבים. להוריד מהאש כשמתקבלת תערובת אחידה ולהוסיף 100 גרם שקדים קצוצים.
* לבזוק בעזרת כפית על תבנית עם נייר אפיה ברווחים גדולים.
* לאפות בחום בינוני, 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
* לקרר על רשת עם נייר האפייה, כשהעוגיות קרות לגמרי אפשר להסיר בעדינות מהנייר.