ימי החורף בפתח ומביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג חולקת מתכוני מרקים בריאים ומזינים.
ימי החורף בפתח ומביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג חולקת מתכוני מרקים בריאים ומזינים.
מרק עדשים כתומות
מרכיבים (מנות ל- 6 אנשים)
250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
100 גרם בצל סגול חתוך גס
150 גרם גזר חתוך גס
3 שיני שום
150 גרם עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
מלח וכמון
אופן הכנה
מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות
מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה
מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים)
וטוחנים
מתכון מרק עגבניות
מרכיבים ( מנות ל- 6 אנשים):
50 גרם בצל סגול
2 עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
קופסת שימורים אחת עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
מלח ,שאטה
חצי כוס אורז
חצי ליטר מים
3 שיני שום
כפית סוכר
אופן הכנה:
מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום
לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז
מבשלים 25 דקות ,טוחנים ברמבו בפולסים מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות
מתקנים תיבול (במלח בלבד ) ומכבים את האש .
בתאבון!!!