מתכון באדיבות אסם
רכיבים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ או 3 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ.
לבצק: 100 גרם חמאה | 3/4 כוס קמח (125 גרם) | 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (60 גרם) | 1 כפית מלח | 1חלמון | 2 כפות מים
למלית: 1 כף שמן זית | 2 גבעולי כרישה בגודל בינוני, חתוכים לפרוסות דקות (ללא החלק הירוק) | 1/2 כוס מים רותחים (100 מ"ל) | 2 כפות גדושות מרק תיבול ירקות שורש של אסם / 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול 15% | 4 ביצים | 50 גרם גבינת רוקפור מגוררת |
50 גרם גבינת פרמזן/ או קשקבל מגוררת | 125 גרם גבינת מוצרלה מגוררת.
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לבצק למעבד מזון ומפעילים בכל פעם למס' שניות עד שכמעט מתקבל גוש אחיד של בצק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (נשמר 4 ימים במקרר).
2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
3. במחבת בינונית על להבה גבוהה מחממים את השמן ומטגנים את הכרישה כ-5 דקות, או עד שמזהיבים מעט. מוציאים מהמחבת ומצננים במקרר.
4. מערבבים את המים הרותחים עם מרק תיבול ירקות שורש.
5. בקערה בינונית מערבבים היטב את השמנת, מרק ירקות השורש, הביצים והגבינות.
6. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ”מ ובגודל התואם לתבנית כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מסדרים את הכרישה בתוך התבנית ויוצקים מעל את תערובת השמנת והגבינות. אופים כ-40 דקות או עד שהקיש מזהיב היטב ויציב במרכז ומגישים חם.