באדיבות השף גיל צוקרמן לאסם
רכיבים (ל-4 מנות):
קרמול תפוחים:
5 תפוחים ירוקים חתוכים לקוביות
1 כוס פתיתים פלוס חיטה מלאה מבושלים
2 כפות סוכר
1 כוס + כף מים
קרם תותים:
250 גרם תותים
2 כפות סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות בלסמי
150 מ"ל שמנת לקצפת
פילו:
3 דפי פילו
2 כפות חמאה מומסת (30 גרם)
אופן ההכנה:
קרמול תפוחים:
* מחממים במחבת מים וסוכר עד לקבלת קרמל שצבעו חום בהיר
* מוסיפים את התפוחים והפתיתים פלוס חיטה מלאה ומקפיצים עד לקרמול התפוחים
קרם תותים:
* מבשלים את הסוכר, התותים, המים והבלסמי על אש גבוהה למשך 10 דק'
* טוחנים בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד ומקררים
* מקציפים את השמנת עד לקבלת קרם יציב
* מוסיפים את מחית התותים בתנועות קיפול לשמנת המוקצפת
פילו:
* מפרידים את הדפים ומורחים מהחמאה המומסת על כל דף
* מניחים את דפי הפילו אחד על השני
* חותכים את הדפים לריבועים ומניחים בתוך תבנית אפיה עמוקה בגול קטן
* מוסיפים את התפוחים המקורמלים ואופים בטמפ' של 160 מעלות עד להזהבה
* מוציאים מהתנור, מקררים, שופכים על המאפה את קרם התותים ומגישים