עוגה קלה בצבע חום דבשי עמוק, מבושמת מור וקינמון ומנוקדת אגוזי מלך ושקדים. [לתבנית אינגליש קייק]
המתכון מתוך ספר מתכונים "פרווה"
עוגה קלה בצבע חום דבשי עמוק, מבושמת מור וקינמון ומנוקדת אגוזי מלך ושקדים. [לתבנית אינגליש קייק]
המתכון מתוך ספר מתכונים "פרווה"
החומרים:
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
½ כוס שמן קנולה
1 כוס קפה שחור חזק פושר
4 כפות ברנדי
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחונה
½ כפית זנגביל טחון
¼ כפית הל טחון
½3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
* מחממים תנור מראש לחום נמוך של 160 מעלות.
* בקערה מערבבים 4 חלמונים, ½ כוס סוכר, ואת הדבש, השמן, הקפה, הברנדי והתבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
* בקערת המיקסר מקציפים 4 חלבונים. מוסיפים בהדרגה את ½ כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף בעזרת מרית בתנועות עדינות לתוך תערובת הבצק.
* יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, ומפזרים מעל את השקדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 160 מעלות כשעה. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
* מצננים ושומרים בכלי אטום.