קסדייה – שתי טורטיות קלויות וביניהן רוטב עגבניות, מוצרלה ותוספות לפי מה שאוהבים: זיתים, פטריות, בצל מטוגן או תירס. אפשר גם תוספות מתוחכמות עם גבינות שונות וירקות קלויים.
מתכון משפחתי לארוחת ערב קלילה וטעימה: פיצדייה – פיצה טורטייה. באדיבות: המותג מאסטר שף
קסדייה – שתי טורטיות קלויות וביניהן רוטב עגבניות, מוצרלה ותוספות לפי מה שאוהבים: זיתים, פטריות, בצל מטוגן או תירס. אפשר גם תוספות מתוחכמות עם גבינות שונות וירקות קלויים.
חומרים ל-4 מנות:
4 עלי טורטיה בקוטר 25 ס"מ מאסטר שף
200 גרם גבינה צהובה/ מוצרלה מגוררת
זיתים מגולענים / בצל מטוגן / פטריות / תירס
לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות מאסטר שף
1 רסק עגבניות קטן מאסטר שף
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
חצי כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
- מבשלים את חומרי הרוטב בסיר 10 דקות, ליצירת רוטב במרקם סמיך.
- מניחים טורטיה במחבת חמה, מורחים עליה את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות ומניחים טורטיה שניה. קולים משני הצדדים עד שהגבינה נמסה.
- מגישים חם. אפשר להכין כמה קומות.