מתכון לשבועות: קיש חציל מעושן עם קשקבל
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
מתכון לשבועות: קיש חציל מעושן עם קשקבל
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
למילוי:
2 חצילים בינוניים
200 גר' גבינת קשקבל חתוכה לקוביות
1 בצל סגול
1 בצל לבן
1/2 כוס אגוזי מלך
כרבע כוס רוטב היקורי (ניתן להשיג במרכולים ומעדניות רוטב ברביקיו בניחוח מעושן, לאוהבים חריף ניתן להחליף בטבסקו מועשר בתמצית עישון(
לרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גר' גבינת ריקוטה
אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
* מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
* מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
* מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
* מכינים את הירקות: חותכים את החציל לקוביות בינוניות ומערבבים עם שום כתוש, מלח, פלפל ושמן קנולה לפי הטעם. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים עד שהחציל מתרכך.
* את הבצלים פורסים לטבעות ומזהיבים במחבת עם קצת שמן מלח, פלפל וקורט סוכר חום.
* על קלתית הבצק מסדרים את הירקות עם קוביות הגבינה, יוצקים מעל את הרוטב המעושן.
* יוצקים את הרויאל מעל הירקות בעדינות ומקשטים באגוזי מלך.
* אופים את הקיש כחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.