מהספר מתכונים מבשלים לשניים/ אלינוער רבין הוצאת קוראים
מהספר מתכונים מבשלים לשניים/ אלינוער רבין הוצאת קוראים
החומרים ל-2 מנות:
מעט שמן זית
1 שיני שום כתושות
200 גרם פטריות ירדן, שמפיניון ופורטובלו פרוסות
1/4 כוס יין לבן יבש
200 גרם פסטה רחבה
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה מופשרת
2 כפות מרק ירקות חם
פלפל שחור
עלי בזיליקום פרוסים דק
פטרוזיליה קצוצה דק
גבינת פרמזן מגוררת או קלופה
ההכנה:
* במחבת כבדה מחממים מעט שמן ומטגנים את השום כחצי דקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהזהיבו והנוזלים שהצטברו התאדו. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את האפונה ומחממים.
* מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים, עד אל דנטה. מסננים ומוסיפים למחבת. מוסיפים מרק ירקות חם, כדי להבטיח שהפסטה לא תהיה יבשה. מתבלים בפלפל. מוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה או לצלחות אישיות. אפשר לפזר מעל אגוזי מלך קלויים. מפזרים מעל גבינה ומגישים.