מתכון לשבועות: עוגת מוס גבינה ומנגו
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
מתכון לשבועות: עוגת מוס גבינה ומנגו
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
הכנת בצק פריך:
(1 תבנית עגולה קוטר 26 , או 3 תבניות אינגליש קצרות):
רכיבים:
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרב חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח תופח
1 חלמון
אופן הכנה:
מערבבים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והקמח עד להיווצרות מרקם פירורי. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומכניסים למקרר לשעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגול (בקוטר גדול מעט מהתבנית) ואופים בתנור ב- 175 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק שחום. מקררים לגמרי ומעבירים לתבנית העגולה.
רכיבים למוס גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטינט פודינג וניל
גרידת לימון (משני לימונים)
מקציפים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה, כוס הסוכר, אינסטנט פודינג וניל וגרידה מ 2- לימונים, עד לקבלת קרם יציב. מוזגים את הבלילה לתוך תחתית הבצק האפויה, משטחים היטב, ומקפיאים לפחות שעתיים.
רכיבים לציפוי מנגו :
1 כוס מחית מנגו (200 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר
1/2 שקית ג'לטין
בסיר על אש נמוכה ממיסים את מחית המנגו (אפשר לקנות בחנויות המתמחות בקונדיטוריה של חברת בוארון או להכין ממנגו טרי ) , מיץ התפוזים, הסוכר, מערבבים ומכבים את האש. ממיסים את הג'לטין במים קרים ומחכים עד שכל הג'לטין ספח את המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עם בלילת המנגו על אש נמוכה כ -2 דקות, לא מרתיחים! מקררים כחצי שעה, מוזגים על שכבת מוס הגבינה ושומרים במקפיא.
יש להפשיר את העוגה כשעתיים שעתיים לפני האכילה במקרר בלבד, אפשר לשמור עד שבוע במקרר.