המתכון באדיבות מחלבות גד.
המתכון באדיבות מחלבות גד.
החומרים לתבנית בגודל 20 * 30 ס"מ:
9 עלי לזניה
לתרד:
1 כף שמן זית "זיתא"
300 גרם עלי תרד טריים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית "זיתא"
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
1/3 כוס 80 מ"ל יין אדום יבש
1 כפית סוכר
1 קופסה 800 גרם עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור גרוס
למלית הגבינות:
2 קופסאות 500 גרם ריקוטה 5% גד
1 שקית 300 גרם מוצרלה מגורדת גד
אופן ההכנה:
* מכינים את התרד: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ 2- דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך התרד ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה, מצננים. סוחטים היטב את התרד המאודה בידיים.
* מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ 5- דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
* מוסיפים יין וסוכר, מביאים לרתיחה ומאדים, עד שהיין מצטמצם לגמרי. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהלהבה ומצננים.
* מרכיבים את הלזניה ואופים: מחממים תנור ל 180- מעלות ומשמנים תבנית.
* מסדרים בחפיפה 3 עלי בתבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מהתרד המאודה, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות המוצרלה. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, תרד, ריקוטה ומוצרלה. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית.
* אופים 50-40 דקות, עד להזהבה. משהים 10 דקות ורק אז פורסים.