מתכון לשבועות: טארט תאנים ביוגורט
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
מתכון לשבועות: טארט תאנים ביוגורט
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
רכיבים לבצק:
160 גר' חמאה
250 גר' קמח
70 גר' סוכר
1 ביצה
רכיבים למלית :
גביע יוגורט (מומלץ להשתמש ביוגורט עיזים)
10-12 תאנים יבשות
1/2 חבילת שמנת מתוקה
4 כפות דבש
2 כפות סוכר
3 ביצים
1/2 כוס קורנפלור
רכיבים לציפוי:
1 חלבון מביצה אחת
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס גדושה שקדים פרוסים (לא קלויים)
אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
* מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
* מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.
* מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.
* מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.
* מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.
* אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.