מתכון לשבועות: טארט אגסים ביין וגבינת עיזים
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
מתכון לשבועות: טארט אגסים ביין וגבינת עיזים
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
רכיבים לבצק:
160 גר' חמאה.
250 גר' קמח
70 גר' סוכר
1 ביצה
רכיבים למלית :
4 אגסים מוצקים ובשלים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 כוס יין אדום
חופן פיסטוקים קצוצים גס
גליל גבינת עיזים
250 שמנת מתוקה
100 גר' גבינת מסקרפונה
3 ביצים
150 גר' סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מחית וניל איכותית
75 גר' קורנפלור
אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים שוב.
* מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
* מרתיחים בסיר קטן את המים, סוכר ויוצרים סירופ סמיך. מוסיפים את היין ומצמצמים עוד כדקה. בנתיים קולפים את האגסים ומוסיפים לסיר. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות
* מצננים את האגסים וחוצים אותם. מוציאים את הליבה בעזרת סכין קטנה ומניחים על הקלתית.
* מפזרים טבעות גבינה בין האגסים ויוצקים את שאר חומרי המלית לאחר שעורבבו היטב
* מקשטים עם הפיסטוקים
* אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 170 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והטארט זהוב ויפה.