המתכון באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
חומרים ל4 מנות:
400 ג' שקדי עגל
ירקות שורש : 1/2 גזר , 1/2 בצל , 1/3 כרישה 1 ראש סלרי בינוני , 2 פלפל אנגלי.
6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
6 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות
1/2 שן שום קצוצה
4 עצמות מח ( רגל תחתונה ) מנוסרים לאורכם והוצאת מח העצם עם כפית
1/2 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור ומלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות שרי גדולות
2 כפות שמן זית
אופן הכנת התבשיל :
* מבשלים את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא (כ- 40 דקות )מוציאים ומצננים במי קרח עד לקירור מלא . חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ ומניחים בצד.
* מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: את הבצל מאדים כ 2 דקות, מוסיפים שום, ולאחר כדקה מוסיפים את שאר הפטריות.
* מאדים ומערבבים כ-5 דקות, מוסיפים את השקדים ומח עצם, ממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות, מוסיפים יין אדום ותבלינים (סוכר ,מלח ופלפל ), טועמים ובודקים אם חסר טעם ומשלימים.
* את עגבניות השרי צולים בתנור חם עם מעט מלח פלפל ושמן זית