תשכחו מהצלי המשעמם, זה מאולמות השמחות של פעם – כאן מדובר בגרסה חגיגית ועכשווית, המשלבת טעמים אסיאתיים לצד אגסים מתוקים ושפע תבלינים ארומטיים. פתיתי הבורגול סופגים אליהם את הרוטב והטעמים ומשתלבים נהדר בטעמו של הבשר.
תשכחו מהצלי המשעמם, זה מאולמות השמחות של פעם – כאן מדובר בגרסה חגיגית ועכשווית, המשלבת טעמים אסיאתיים לצד אגסים מתוקים ושפע תבלינים ארומטיים. פתיתי הבורגול סופגים אליהם את הרוטב והטעמים ומשתלבים נהדר בטעמו של הבשר.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם
חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג צלי כתף מס' 5 חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
3 כפות קמח תופח אסם
2 כפות אבקת מרק עוף אמיתי אסם
5 כפות שמן זית
3 בצלים חצויים ופרוסים דק
2 גזרים פרוסים דק
4 שיני שום קצוצות
2 כפות חרדל
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
1/4 כוס קטשופ חריף אסם
2 מקלות קינמון
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית בהראט
1 בקבוק יין אדום
1 כוס ציר עוף (1 כף אבקת מרק עוף אמיתי אסם + כוס מים רותחים)
מלח
5 אגסים (לא קלופים) חצויים ומנוקים מהליבה
לפתיתים הבורגול:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 חבילה פתיתים פלוס בורגול אסם
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי אסם
מלח
3 כוסות מים רותחים
להגשה:
עירית קצוצה או פטרוזיליה טרייה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשר: שמים קמח, אבקת מרק עוף וקוביות בשר בשקית ניילון גדולה, מנערים היטב עד שהבשר מצופה בתערובת הקמח ומעבירים לצלחת.
- מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבשר בסבבים ומשחימים את הנתחים מכל הצדדים עד לסגירה יפה. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן ובצלים ומטגנים כ-8 דקות להזהבה. מוסיפים גזר ושום ומטגנים עוד 3-2 דקות.
- מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
- בזמן שהבשר מתבשל מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות להזהבה. מוסיפים פתיתים, אבקת מרק עוף ומעט מלח ומטגנים עוד דקה-שתיים.
- יוצקים מים רותחים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-7 דקות.
- מסירים מהכיריים ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים, ממתינים כ-5 דקות ומערבבים פעם נוספת.
- מגישים את הפתיתים לצד התבשיל. מפזרים מעל פטרוזיליה או עירית קצוצה.
טיפ: אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים. מחממים על להבה נמוכה לפני ההגשה.