באדיבות רשת רולדין
באדיבות רשת רולדין
מרכיבים:
תבנית עגולה בקוטר 21 משומנת בספריי שמן
העוגה:
150 גרם סוכר (43 כוס)
230 גרם קמח (1+ 32 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (43 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (21 כוס מים )
תאנים בסנגריה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
150 מ"ל יין אדום (3/4 כוס)
50 מ"ל מים (3 כפות)
1 כפית גרדת קליפת לימון
1 כפית גרדת קליפת תפוז
60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
120 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
קורט קינמון
קורט ציפורן
200 גרם תאנים מיובשות קצוות (1 + 1/4 כוס)
אופן ההכנה:
תאנים בסנגריה:
* להכניס את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה
* לצנן ובטמפרטורת החדר ולהכניס למקרר ללילה שלם ולסנן
העוגה:
* מחממים את התנור ל-165 מעלות
* מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד
* מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה
* טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה
* מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב
* יוצקים לתבנית
* מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות.
* מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש
* מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים