באדיבות: רן בן דוד, קונדיטור ראשי ברשת קפה גרג.
באדיבות: רן בן דוד, קונדיטור ראשי ברשת קפה גרג.
מתכון ל-3 עוגות דבש (גודל אינגליש קיק)
רכיבים:
250 גרם דבש
4 ביצים גדולות
130 גרם שמן זית
200 גרם סוכר
200 מ"ל תה
300 גרם קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1.25 כפיות אבקת קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
קורט מלח
100 גרם אגוזים טחונים עבה
אופן הכנה:
* מקציפים במיקסר עם מטרפה את הרכיבים הבאים: דבש, ביצים, שמן זית וסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המוצרים. מוספים את הקערה למרכיבים המוקצפים ומערבבים בעזרת לקקן עד שהחומרים מעורבבים היטב כיחידה. יוצקים לתבנית את התערובת.
* מחממים תנור מראש ל-160 מעלות ומכניסים את העוגה לתנור ל- 40-50 דקות. (בדיקת מוכנות- מחדירים קיסם לעוגה ואם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה! אפשר להוציא מהתנור).