מתכון לראש השנה: סלט רשאד ורימונים, נהדר כתוספת.
המתכון באדיבות: מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה, מאת השף: צחי בוקששתר.
מתכון לראש השנה: סלט רשאד ורימונים, נהדר כתוספת.
המתכון באדיבות: מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה, מאת השף: צחי בוקששתר.
חומרים ל- 6 מנות
2 צרורות של רשאד טרי
2 צרורות של בצל ירוק
2 רימונים גדולים, מפורקים – או 200 גרם גרגרי רימון
50 גרם אגוזי מלך קלופים
6 כפות שמן זית משובח
6 כפות מיץ לימון טרי
מלח גס
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
* משרים את הרשאד במי מלח, שוטפים במים נקיים ומנערים מהמים. חותכים גס, ממש כמה אבחות בודדות של הסכין.
* חותכים את הבצלים הירוקים לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, את החלק הלבן שומרים לשימוש אחר.
* קולים את האגוזים על מחבת יבשה וממליחים קצת.
* מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, רוטב הצ'ילי והסלט עצמו. מוסיפים את הרימונים והאגוזים. מערבבים בקלילות ועדינות, לא להכביד על הירקות.
* מגישים כתוספת או כסלט מרכזי לשולחן. (בארוחות חלביות נהדר להוסיף גם גבינה בולגרית מפוררת.)
הרכבת המנה:
שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג. שמים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד. מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום, יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מניחים ערמת סלט על עלי הארוגולה, מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימון, יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים. מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מייד.