מתכון לראש השנה: סלט עלים ואגוזים בויניגרט רימון וג'ינג'ר
המתכון באדיבות אבי אביטן מסעדת לונה באשקלון
מתכון לראש השנה: סלט עלים ואגוזים בויניגרט רימון וג'ינג'ר
המתכון באדיבות אבי אביטן מסעדת לונה באשקלון
חומרים :
לסלט :
500 גרם מיקס של חסה טרייה ועלי בייבי
2 סלסלאות פטריות שמפניון
רצועות משני גזרים
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
20 י"ח עגבניות שרי חצויות
לרוטב ויניגרט:
2 כוסות שמן זית ישראלי
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 שיני שום קצוץ
2 כפות רכז רימונים
1/2 כוס מיץ רימונים סחוט טרי
2 כפות סילאן
1/4 כוס חומץ בלסמי
מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה :
את כל החומרים למעט שמן הזית מכניסים למעבד מזון וטוחנים. תוך כדי פעולת העיבוד מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבל מרקם סמיך. יוצקים על הסלט בזמן ההגשה. ניתן כמובן לעטר בגרגרי רימון שלמים מעל הסלט והרוטב.